Då sammanfattar vi lite :)

När man sitter så här och ska försöka minnas ett år som gott så är det helt enkelt svårt. Man minns bara vissa delar precis just nu, London-resan, flytten till Växjö, tatueringarna osv. Man kan vara bitter och trött på det mesta under året, men just nu så känns det som att överlag är jag väldigt nöjd med året.

Våren bjöd på en av de härligaste stunderna. Eller ja, det var ju egentligen senvinter. För IFK Nässjö spelade final i Uppsala. Ja och se på fan, de gick och vann SM-guld. Det var en stor dag, jag grät som ett litet barn när slutsignalen ljöd på studenternas. Grymt härlig upplevelse. Det var ungefär där som vi beslutade att rosabollen.se måste grundas. Vi hade pratat om det i tre år nu men 2009 blev året som IFK Nässjös supporterklubb kom till.

Sedan var det dags för en SM-final till, men den tänker jag inte orda så mycket om. FBK var helt enkelt bättre än HV även om det sved något djävulskt.

Våren är lite svår att minnas faktiskt. Jag gick mest hemma och gjorde minsta möjliga. Men sen fick jag lite försäkringspengar. De försäkringspengarna tog jag och bjöd med lillebror till London. Vi drog i maj och vilket väder vi fick. Vissa dagar kröp temperaturen upp till 30 grader och vi fick fina bonna-brännor som de heter. Men den stora grejen där var att jag för första gången fick komma in på Emirates Stadium. Från början var tanken att kolla på Arsenal-Stoke. Men den blev hyfsat slutsåld. Men vi hade turen på vår sida. Arsenal mötte Liverpool i Youth FA-cup. Alltså den största cupen för 16-19-åringar. Givetvis köpte vi två biljetter. Gissa om vi fick en chock när speakern ropar upp publiksiffran 35 000 :O på en reservlagsmatch! Det var en jäkla stämmning!

En annan stor sak som hände våren 2009 närmare bestämt den första maj. Min brorson Wille föddes. Wille som jag sedermera blev gudfar/fadder åt. Vilket jag tyckte var rätt stort :)

Sommaren var lugn, jag var på Öland ett par ggr. Jag fick även besked om att jag kom in på Universitetet. Blev ju tillslut Växjö vilket jag känner nu var helt rätt val. Just det ja, vi hade ju en riktigt go dag på Liseberg med. Jäklar vilken bra dag det var :) Riktigt roligt folk som åkte och ja, great success helt enkelt :D

Ja, hösten då! Jag flyttade till Växjö. Första september flyttade jag in i min lägenhet på Teleborg :) Trivs faktiskt jättebra. Men nu i februari bär det av till en ny lägenhet närmare skolan vilket ska bli gööött :) Skolan har rullat på bra under hösten och jag har träffat mycket härligt folk :) Särskilt dem från Nässjö!

Under hösten fick jag även åka på utredning till Linköping. Läkarna i Jkpg klarade inte av det längre och tyckte det var bra om ett annat sjukhus fick kolla på mig. Ja jävlar så bra det blev. Fick en ny medicin som har fungerat klockrent nu i två månader och igår när jag var på sjukhuset så fick jag höra: "Hade jag inte vetat om att du har HLA-B27 så hade jag inte kunnat se det på proverna! Det är en rätt go känsla ska ni veta.

Och så avslutar jag mitt år :) Samtidigt som jag önskar er ett riktigt gott nytt år :)

på återhörande

fiddelino


Det var bättre förr!

Klockan har precis passerat midnatt. Jag sitter hemma hos mina föräldrar för imorgon är det julafton. All stress som möjligtvis infunnit sig under veckan är som bortblåst. Jag sneglar lite åt höger och ser vår julgran, under den ligger alla paket. Inte så många till mig och min bror som förr i tiden utan till mina syskonbarn, det är helt enkelt nya tider i familjen Anderssons hem. För tio år sedan hade jag varit överlycklig över julen. För tio år sedan var jag elva år och det enda jag brydde mig om var hur det gick för HV och hur många paket som var mina under granen. Nu sitter jag här, ensam under en filt och tittar på Sagan om Ringen. Jag har sett åtminstone ett paket som är mitt under granen men det spelar liksom ingen roll. Den där julkänslan som finns där när man är liten den existerar inte längre.

När vi var små så var det spännande med julafton, vi brukade räkna hur många tomtar vi såg under dagen. Sedan åkte vi till Farmor och Farfar, de bodde också i Anneberg då. Där var det mat, kolla på Kalle Anka och lite julklappsutdelning. Sedan stressades det vidare till Mormor i Nässjö där det var ÄNNU mer mat. Men det var där det hände. Det var där de stora paketen delades ut. Det var dit tomten kom, det var där alla släktingar var.

Inget av det är som det är nu. Farmor och Farfar bor i Eksjö i en liten lägenhet, visst vi ska dit idag också. Men det är ändå inte som förr, ja förutom Farmors mat då som är lika bra som förr trots att damen närmar sig 90. Men det blir ingen tur till Nässjö. Eftersom vi inte är sams med min morbrors familj så är det bestämt att dit ska vi på juldagen.Vad ska man säga? Visst det är tråkigt att traditioner ändras. Men det är inte bara sämre nu, mamma och jag har tagit upp en fin tradition. Nämligen att gå till kyrkan och lyssna på julsånger. Det är nämligen min gamla musiklärare som sjunger. Jag vet nog ärligt talat ingen som sjunger finare än hon.

Nu blev det här ett väldigt nostalgiskt inlägg. Men jag är rätt nöjd ändå som det är 10 år har gått och jag är inte längre den paketgalna 11-åring som jag var då. Det överlåter jag till mina syskonbarn. Dem har mer än väl tagit över den rollen. Men det är det som hör julen till. Förväntansfulla barn, mätta magar och något slags lugn som infinner sig.

På återhörande

fiddelino


I hate christmas parties!

Det är en jullåt som har fastnat totalt i mitt huvud. Den är så jäkla bra helt enkelt. Martin spelade den för mig för ett par veckor sedan för första gången. Den heter I hate christmas parties med Relient K. Om ni har Spotify t e x så sök på den och lyssna, riktigt fin.

Nu har det varit alldeles för länge sedan jag skrev. Ska försöka bättra mig men det är så mkt annat hela tiden. Vilket är härligt. Har träffat Anton och fikat lite idag, riktigt trevligt. Vi har alltid mycket att prata om när vi ses.

Ska försöka plugga lite imorgon. Har en go uppsats att skriva om Genus och Klass. Det är alldeles underbart. Ska försöka komma ihåg att ringa Ema med. Alldeles för länge sedan vi pratade nu! Måste få tag i henne så hon kan få sin julklapp :)

på återhörande

fiddelino


Ja men då tar vi helg på det!

Det är torsdag idag. Om en vecka är det jullov. Fyfasen vad skönt det ska bli. Inteför att vi har särskilt högt studietempo är nere i Växjö men ändå. Bara komma hem, slappa med familjen, äta julmat, träffa vänner. Ja det ska bli fint helt enkelt.

Igår gjorde vi det sista för denna veckan. Har bara lite arbete att fila på över helgen men det är inget avancerat så det är färdigt på en timme. Så det är inget jag tänker ta tag i idag. Är lite seg efter gårdagens basgruppsfest. BG3 kan allt festa loss alltså :)

Idag ska jag ta det mycket lugnt. Bara sitta i min lilla lägenhet och myyysa som stollebris hade sagt :)

på återhörande

fiddelino


Addicted!

Tillbaka i Växjö för slutspurten på terminen. Det är bara en och en halv vecka kvar tills det är jullov. Har en rätt pissig vecka framför mig med 3 seminarier på tre dagar. Det kommer utan tvekan vara hårt.

Ikväll har jag bakat pepparkakor med Emelie. Det var för jäkla trevligt faktiskt. Men mina pepparkaksgubbar blev mest IFK Nässjö-Gubbar hela tiden. Fan min besatthet av IFK blir bara värre o värre :D

Nu är de dags att knarka till det lite och få gå och lägga sig i MIN säng för första gången på länge :)

på återhörande

fiddelino


Dålig på det här.

Oj, nu har det gått en vecka sedan sist. Jag börjar bli riktigt dålig på det här. Livet rullar vidare och jag har snart slutfört min första VFU. Det har varit riktigt roligt. Känner verkligen att jag har lärt mig en hel del som jag inte hade gjort om jag inte hade åkt till Njudungsgymnasiet.

Under den senaste veckan har det hänt en hel del. IFK Nässjö har haft hemmapremiär. De krossade Uppsala BOIS med 15-0 och jag lyckades tippa rätt :) Sen fyllde jag år i söndags vilket var trevligt. Numera kan jag kalla mig 21-åring.

Har hänt en hel del annat också som jag inte kan skriva här så det missar ni helt enkelt. Men nu ska jag slappa lite till i soffan för jag är ledig idag :D

på återhörande

fiddelino


RSS 2.0